Άρθρα

Κρασιά για το Πάσχα

 

 

Το Πάσχα πλησιάζει και σίγουρα θα απολαύσουμε λουκούλλεια γεύματα σε γιορτινά τραπέζια. Σκεφτήκαμε να σας δώσουμε τις δικές μας προτάσεις για το food and wine pairing των εορταστικών ημερών.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Η πρωταγωνίστρια μαγειρίτσα είναι μια σούπα λιπαρή με μυρωδικά, αυγολέμονο κι εντόσθια. Για να τη συνοδεύσουμε χρειαζόμαστε ένα κρασί με οξύτητα, λιπαρότητα, πλούσιες γεύσεις και αρώματα, όπως ένα Ασύρτικο ή ένα Chardonnay, που να έχει περάσει από βαρέλι για να αποκτήσει αρωματική ένταση και λιπαρότητα.

Οι προτάσεις μας:

Πυρίτης, Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

Σαντορίνη Παλιά Κλήματα, Κάναβα Χρυσού – Τσέλεπος

Αργυρός Σαντορίνη, Κτήμα Αργυρός 

Moschopolis 6, Οινοποιείο Μοσχόπολις

Chardonnay Γεροβασιλείου, Κτήμα Γεροβασιλείου

Αρμύρα Σκούρας, Κτήμα Σκούρα 

Εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πεπατημένη, είναι ευκαιρία να συνδυάσουμε τη μαγειρίτσα με ένα orange κρασί.

Η πρότασή μας:

Ύλη 35 Orange, Κτήμα Παπαργυρίου

Αν πάλι δεν είμαστε οπαδοί της μαγειρίτσας και ίσως μαγειρέψουμε μοσχάρι μαριναρισμένο και σιγοψημένο στον φούρνο με φέτες τομάτας, τι πιο λογικό από το να επιλέξουμε ένα Ξινόμαυρο.

Η πρότασή μας:

Γη και Ουρανός, Αμπελώνες Θυμιόπουλος

Φυσικά, στο τραπέζι μας υπάρχουν σήμερα και τα κόκκινα αυγά, οπότε αν αναζητάμε ιδανικό pairing, η λύση είναι το Karanika Brut Cuvée, Κτήμα Καρανίκα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι με τα πρώτα πιάτα, όπως σαλάτες, φρέσκα τυριά, πίτες ή αλμυρές τάρτες και ορεκτικά από τη σούβλα.

Εδώ, θα χρειαστούμε κρασιά με τραγανή οξύτητα και λιπαρότητα, για να γεμίσουμε τα ποτήρια μας.

Οι προτάσεις μας:

Alfega Χατζημιχάλης, Κτήμα Χατζημιχάλης

Rose De Xinomavro, Αμπελώνες Θυμιόπουλος

Αρβανιτίδης Ροζέ, Κτήμα Αρβανιτίδη

Ώρα να σερβίρουμε το κρέας. Αν το αρνάκι ή το κατσικάκι μπει στον φούρνο με λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο, θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε με ένα κρασί, όπως είναι το Δάκρυ του Πεύκου, Κεχρής

Αν προτιμήσουμε να μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό, όπως μοσχάρι ή χοιρινό, μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα ερυθρό κρασί.

Οι προτάσεις μας:

Ράμνιστα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Διάπορος, Κτήμα Κυρ Γιάννης

Νάουσα, Κτήμα Χρυσοχόου

Βιβλία Χώρα Ερυθρό, Κτήμα Βιβλία Χώρα

Δρυόπη Reserve, Κτήμα Δρυόπη – Τσέλεπος

Μέγας Οίνος, Κτήμα Σκούρας

Grande Cuvee Nemea, Κτήμα Σκούρας

Καπνίας, Κτήμα Χατζημιχάλη

Syrah Γεροβασιλείου, Κτήμα Γεροβασιλείου

Το κρέας από τη σούβλα χρειάζεται κρασιά πικάντικα, ζουμερά, με πλούσιο φρούτο, οξύτητα και φυσικά, στιβαρές τανίνες.

Οι προτάσεις μας:

Μονοπάτι, Οινοποιία Αϊβαλή 

Λημνιό, Κτήμα Βουρβουκέλη 

Terra Petra, Αμπελώνες Θυμιόπουλος

Ξινόμαυρο, Κτήμα Καρυδά 

Ναουσαία, Κτήμα Φουντή 

Νεμέα, Οινοποιία Αϊβαλή

Deux Dieux (Δύο Θεοί), Οινοποιία Αϊβαλή

Διάλογος ερυθρό, Κτήμα Δύο Ύψη

Για τους vegetarian καλεσμένους μας, που ίσως μαγειρέψουμε πιάτα μανιταριών, μια καλή ιδέα είναι να επιλέξουμε ένα κρασί, όπως τα παρακάτω:

Viognier Γεροβασιλείου, Κτήμα Γεροβασιλείου

Moschopolis 18, Οινοποιείο Μοσχόπολις

Αρετή Ερυθρό, Κτήμα Βιβλία Χώρα

Μαύρο Καλαβρυτινό Nature, Οινοποιείο Τετράμυθος

Ερυθρός Ξηρός, Κτήμα Χαριτάτου

Αν πάλι το μενού περιλαμβάνει πάστα ή ριζότο με αρακά, σπαράγγια, λεμόνι και αρωματικά, θα μπορούσαμε να σερβίρουμε κρασιά με οξύτητα.

Η πρόταση μας:

Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο, Κτήμα Τέχνη Οίνου 

Για τα επιδόρπια  που θα ολοκληρώσουν το πασχαλινό γεύμα μας, όπως ένα πλούσιο γαλακτομπούρεκο ή ένα λαχταριστό κανταΐφι, μπορούμε να επιλέξουμε το Anthemis, ΕΟΣ Σάμου ή το Vinsanto Αργυρός, Κτήμα Αργυρός  που αποτελούν ιδανικό pairing.

 

Καλό Πάσχα σε όλους!

eshop warehouse 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *