Νέα

Beni di Batasiolo

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Ένα καλό κρασί αποκαλύπτει στον κόσμο την ψυχή του αμπελώνα του, προβάλει τις παραδόσεις και την εξέλιξη του, περικλείει  τις μοναδικές νότες της εποχής που ωρίμασαν τα σταφύλια του. Κάθε vintage προκαλεί ένα διαφορετικό συναίσθημα, καθιστώντας το πραγματικά μοναδικό. Αυτά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν είναι η αλήθεια στην ιστορία τους, το άρωμα της γης και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων.Φιλοδοξία τους είναι να αντικατοπτρίζουν αυτά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και στα κρασιά τους.

Αναλαμβάνουν αυτή την πρόκληση με απέραντο πάθος, φτιάχνοντας κρασιά που διατηρούν τον πλούτο της ταυτότητάς τους, από το αμπέλι μέχρι το ποτήρι, όπου κι αν τα δοκιμάσουμε.

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Beni di Batasiolo είναι η ιστορία της οικογένειας Dogliani. Η οικογένεια είναι στον κόσμο του κρασιού εδώ και  πέντε γενιές στην περιοχή Langhe της Ιταλίας, της οποίας οι αμπελώνες έχουν συμβάλει πάρα πολύ στο να γίνουν τα ιταλικά κρασιά διάσημα σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών, οι Cerequio, Bussia, Brunate, Briccolina και Boscareto είναι τα «cru» που παράγουν το εξαιρετικό και πολύτιμο Barolo. Σε αρμονία με τη γη, ανανεώνουν καθημερινά τη δέσμευσή τους να επιτρέπουν στη φύση να εκφράσει καλύτερα την ουσία της, δίνοντας άφθονο χώρο στα αμπέλια και διασφαλίζοντας ότι η ποιότητα του κρασιού προηγείται πάντα της ποσότητας.

BATASIOLO – BAROLO BOSCARETO 2010

Η άλλη ναυαρχίδα του κτήματος Batasiolo προέρχεται από το χωριό Serralunga d’Alba. Το αμπελοτόπι Boscareto βρίσκεται σε υψόμετρο 420m με νοτιοδυτική έκθεση και παράγει το πολύ 10.000 φιάλες τη χρονιά. Χαρακτηριστικό του είναι να δημιουργεί κρασιά πολύ γήινα, με γεμάτο σώμα, υψηλές τανίνες και πολύ αργής ωρίμανσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κρασιά να είναι δύσκολα στην κατανάλωση όταν είναι νεαρά και να θέλουν χρόνο για να “μαλακώσουν’’. Ακολουθώντας την πολύ αυστηρή νομοθεσία ωρίμασε σε σλαβονικά /σλαβικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 24 μήνες, στη συνέχεια για περίπου 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και κατόπιν παλαίωσε στη φιάλη πριν τη διάθεση στο εμπόριο. Έχει ελκυστικό βαθύ ερυθρό χρώμα και γκρενά αποχρώσεις. Το Boscareto μας προσφέρει γενναιόδωρα αρώματα βύσσινου, κερασιού, σε συνδυασμό με νύξεις γλυκών μπαχαρικών, φρυγανισμένου ψωμιού και άνθη τριαντάφυλλου. Η παλαίωση στη φιάλη  προσέδωσε στο κρασί αρώματα πολύ γήινα, τρούφα, πίσσα, μανιτάρια, φύλλα δάσους, καπνό και δέρμα. Στο στόμα γεμάτο με υψηλές τανίνες και οξύτητα που το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το συνδυάσετε με κόκκινα λιπαρά κρέατα, κυνήγι, παλαιωμένα τυριά. Ένα γαστρονομικό κρασί έτοιμο να καταναλωθεί άμεσα, επιδέχεται ωστόσο παλαίωση έως και 25 έτη. Προτείνεται να το σερβίρετε στους 18-20° C με τουλάχιστον 1 ώρα μετάγγιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.