News

Ο Sommelier προτείνει…

  • Ξινόμαυρο / Ασύρτικο
  • Αμύνταιο, Ελλάδα

Ίσως το καλύτερο ελληνικό αφρώδες κρασί! Φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, σε μια κρύα περιοχή της Ελλάδας, το Αμύνταιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ. Μια περιοχή, η οποία φημίζεται για τα αφρώδη κρασιά της. Η ηλικία των αμπελώνων είναι άνω των 40 ετών, η καλλιέργεια είναι βιολογική και εφαρμόζονται βιοδυναμικές μέθοδοι.

Επίμονες λεπτές φυσαλίδες, φινέτσα στη μύτη, η οποία συνοδεύεται από αρώματα αχλαδιού και πράσινου μήλου, με αρκετά έντονο το στοιχείο της ζύμης και του φουντουκιού. Στο στόμα είναι κρεμώδες, γεμάτο με εσπεριδοειδή φρούτα, σε φόντο φρυγανισμένου ψωμιού.

  • Chenin Blanc
  • Swartland, Ν. Αφρική

Ένα συγκλονιστικό Chenin Blanc και ναι, δεν προέρχεται από τον Λίγηρα! Είναι από τη Ν. Αφρική, η οποία φημίζεται για τα υπέροχα Chenin Blanc της. Η οινοποίηση γίνεται με γηγενείς ζύμες και είναι ήπιας παρέμβασης. Ωριμάζει για 11 μήνες σε 4ης χρήσης γαλλικά βαρέλια. Το όνομά του το παίρνει από το έδαφος του αμπελώνα, που είναι από σχιστόλιθο.

Στη μύτη συναντάμε αρώματα από ροδάκινο, πεπόνι, γιασεμί, όμορφες νότες κηρήθρας και ορυκτότητας. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, λιπαρό, φρουτώδες και ζουμερό με ένα κρεμώδες τελείωμα. Μπορούμε να το απολαύσουμε τώρα, αλλά θα εξελίσσεται όμορφα μέχρι και το 2034!

  • Pinot Noir / Pinot Gris
  • Marlborough, Νέα Ζηλανδία

Ταξιδεύουμε σε μια πανέμορφη χώρα, η οποία φημίζεται για τα κρυστάλλινα και αρωματικά Sauvignon Blanc της, τη Νέα Ζηλανδία. Το Black Cottage είναι ένα ροζέ, γεμάτο φρεσκάδα.

Σμέουρα, νεκταρίνια και ένας ελαφρύς γήινος χαρακτήρας συνθέτουν αυτό το γευστικό και ανάλαφρο κρασί. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, ντελικάτο, φρουτώδες, με νότες τριαντάφυλλου και αλμυρή επίγευση. Μια δροσιστική επιλογή για τα ζεστά μεσημέρια.

  • Cabernet Sauvignon
  • Coonawarra, Ν. Αυστραλία

Η επιτομή του Νεοκοσμίτικου Cabernet Sauvignon! Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της Αυστραλίας μάς παρουσιάζει ένα πυκνό και πολύπλοκο κρασί από 100% Cabernet Sauvignon. Η περιοχή Coonawarra, με τα μοναδικά Terra Rossa εδάφη της, φημίζεται για την παραγωγή κρασιών από τις ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Shiraz. To Cover Drive ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια.

Καπνός, μαύρη σοκολάτα, cassis και βατόμουρο ξεδιπλώνονται όμορφα στη μύτη. Στο στόμα είναι πυκνό, με έντονη τανικότητα, φρουτώδες, με νότες μαύρου τσαγιού, κακάο και μακρά πιπεράτη επίγευση. Πιείτε το τώρα, αλλά και στην επόμενη τετραετία θα έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

  • Carménère / Petit Verdot
  • Valle de Colchagua, Χιλή

Ένα συγκλονιστικό Carménère, ίσως το καλύτερο στον κόσμο! Η ποικιλία Carménère προέρχεται από το Bordeaux της Γαλλίας και ήταν στα όρια του αφανισμού, όταν τελικά διασώθηκε στη Χιλή. Στην αρχή νόμιζαν πως ήταν κλώνος του Merlot, αλλά έπειτα από τεστ DNA ανακάλυψαν ότι ήταν το Carménère. Στο οινοποιείο του Aurelio Montes, δεν τους ενδιέφερε να βγάλουν πρώτοι κρασί από την ποικιλία Carménère, αλλά στόχος τους ήταν να παράγουν το καλύτερο Carménère και το κατάφεραν μετά από 10 χρόνια!! Ωριμάζει για 18 μήνες σε πρώτης χρήσης γαλλικά βαρέλια. Η μικρή ποσόστωση Petit Verdot επιλέχθηκε, για να δώσει φρεσκάδα και δυνατότητα παλαίωσης.

Στη μύτη είναι φινετσάτο, με αρώματα από ώριμο δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο να ξετυλίγονται αρμονικά μπλεγμένα με γλυκές νότες κανέλας και γλυκόριζας. Στο στόμα είναι πλούσιο, με ώριμα μαύρα φρούτα, πιπεριά, γραφίτη, μεταξένιες τανίνες και μακρά φρουτώδη επίγευση. Παραμένει μαγικό και στην επόμενη 10ετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *