Ο Sommelier προτείνει

  • Sauvignon Blanc, Ugni Blanc, Semillon
  •  Δράμα, Ελλάδα

Ένα πλούσιο, πολύπλοκο λευκό κρασί από τη Δράμα, που αξίζει να δοκιμάσετε τώρα, αλλά και σε πολλά ακόμη χρόνια. Ένα κρασί που έχει ονομαστεί ως το ελληνικό Pessac-Leognan.  Το Δέκα Χ Λευκό έχει παραμείνει σε διαφορετικούς τύπους βαρελιών για 12 μήνες και αντιπροσωπεύει το στοίχημα του κτήματος Οινογένεσις για την παραγωγή ενός εκπληκτικού λευκού κρασιού παλαίωσης.

Στο ποτήρι θα βρούμε χρυσοκίτρινο χρώμα, με αρώματα από ώριμα κίτρινα φρούτα, όπως ροδάκινο, νότες μελιού, καπνού και  βανίλιας. Το στόμα ακολουθεί τα αρώματα της μύτης, προσθέτοντας γεύσεις από ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά. Συνδυάστε το με κρέας με αρωματικά βότανα, με θαλασσινά στα κάρβουνα ή με κίτρινα παλαιωμένα τυριά.

  •  Semillon
  • Franschhoek, Νότια Αφρική

Ένα κρεμώδες λευκό κρασί, με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, από το κτήμα Boekenhoutskloof, που βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Ένα κρασί φτιαγμένο από τους παλαιότερους αμπελώνες της Ν. Αφρικής, οι οποίοι φυτεύτηκαν το 1902. Έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια για περίπου έναν χρόνο. 

Στην αρχή έχουμε έναν ντροπαλό αρωματικό χαρακτήρα, που σιγά σιγά “ανοίγει” και βγαίνουν στην επιφάνεια αρώματα από εσπεριδοειδή, άνθη, βανίλια και καπνός. Το στόμα συμβαδίζει με τη μύτη και συνοδεύεται επίσης από γεύσεις βουτύρου και ορυκτότητα. Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα, ώστε να αναδειχθούν όλα τα πολύπλοκα αρώματα και οι γεύσεις του. Ένα κρασί που αγαπάει το φαγητό, όπως λευκά κρέατα, ζυμαρικά και ριζότο.

  •   Malbec
  •   Mendoza, Αργεντινή

Ένα ελαφρώς δροσερό Malbec είναι ό,τι πρέπει για τον Σεπτέμβρη! Ένα ερυθρό, οργανικό κρασί από το Κτήμα Krontiras, το οποίο βρίσκεται στη Mendoza της Αργεντινής, μία περιοχή που φημίζεται για τα αξιόλογα κρασιά της από την ποικιλία Malbec. Για το Dona Silvina η συγκομιδή γίνεται νωρίς, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα φρέσκο και φρουτώδες ερυθρό κρασί. 

Στο ποτήρι βρίσκουμε ένα μπουκέτο από κόκκινα φρούτα, φρέσκα δαμάσκηνα και άνθη. Έχει απαλές τανινες, είναι βελούδινο και μας προσκαλεί να το απολαύσουμε αμέσως.

  •  Μοσχοφίλερο
  •  Μαντινεία, Ελλάδα

Το Κτήμα Μποσινάκη το έχουμε συνδέσει με την ποικιλία Μοσχοφίλερο. Στο Aspela θα βρούμε μια πολύ διαφορετική εκδοχή της ποικιλίας, ένα ελαφρύ ερυθρό κρασί, ήπιας παρέμβασης. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό καθώς γεύομαι το συγκεκριμένο κρασί, είναι λουκούμι τριαντάφυλλο!

Το χρώμα του είναι ανοιχτό ρουμπίνι. Στη μύτη και στο στόμα βρίσκουμε αρώματα από άνθη, κόκκινα φρούτα, λεμόνια και μπαχάρια. Απολαύστε το ελαφρώς δροσερό ως απεριτίφ ή μαζί με σαλάτες, τυριά, λαδερά και λευκό κρέας.

  •  Σαββατιανό
  •  Μεσόγεια Αττικής, Ελλάδα

Το Pet Nat είναι ένα δροσιστικό, αφρώδες κρασί από το οινοποιείο Μυλωνά, που βρίσκεται στα Μεσόγεια της Αττικής. Φτιάχνεται από την ποικιλία Σαββατιανό, με την αρχαία μέθοδο “Pétillant Naturel”, όπου η εμφιάλωση του κρασιού γίνεται πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση. Με αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζεται φυσικά το CO2 που παράγεται μέσα στο μπουκάλι, δίνοντας στο κρασί φρουτώδη χαρακτήρα, λεπτές φυσαλίδες και χαμηλό αλκοόλ. 

Έχει πλούσια αρώματα από τροπικά φρούτα, αχλάδια, ανανά, μπανάνα, μάνγκο και ωραία δροσιστική οξύτητα. Συνοδέψτε το με τυριά, φρούτα ή απολαύστε το ως απεριτίφ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *