International Wine Days

Παγκόσμια Ημέρα Cabernet Sauvignon!

Η 30η Αυγούστου σηματοδοτεί μια σημαντική ημέρα για να γιορτάσουμε τον «βασιλιά των κόκκινων», το Cabernet Sauvignon! Μία ποικιλία με διαχρονική κομψότητα και πλούσια κληρονομιά.

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Cabernet Sauvignon το 2009 από τον λάτρη του κρασιού Rick Bakas σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή για τους οινόφιλους και τους οινοπαραγωγούς, καλλιεργώντας την αίσθηση της κοινότητας και του εορτασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτηριστικά του Cabernet Sauvignon

  • Έχει βαθύ χρώμα, παχύ φλοιό και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και καρποφόρα ποικιλία.
  • Μας δίνει κρασιά με πλούσια αρώματα σκούρων κόκκινων φρούτων.
  • Έχει υψηλές τανίνες, οι οποίες μαλακώνουν και ενσωματώνονται όμορφα με την παλαίωσή του.
  • Είναι μια ποικιλία που έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
  • Στα ψυχρότερα κλίματα, το κρασί μπορεί να αναδείξει νότες από κάσιους, πράσινη πιπεριά και καπνό, καθώς και πιο έντονο τανικό κράτημα. Στρώματα κακάο, καπνού και μπαχαρικών συμβάλλουν στην πολυπλοκότητά του.
  • Στις θερμότερες περιοχές, το κρασί τείνει να παρουσιάζει πιο ώριμες γεύσεις φρούτων, όπως φραγκοστάφυλο, σκούρο κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο και λεπτές αρωματικές νότες, που συνοδεύονται από μια πιο μαλακή τανική δομή.
  • Αποτελεί βασικό συστατικό σε χαρμάνια τύπου Bordeaux, συνδυαζόμενη άψογα με άλλες ευγενείς ποικιλίες σταφυλιών. 
  • Είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία αμπέλου στον κόσμο, ξεπερνώντας το 2014 την ισπανική ποικιλία Airén.

Γευστικοί συνδυασμοί

Η πλούσια γεύση και η υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες του Cabernet Sauvignon, το καθιστούν ιδανικό σύντροφο για πλούσια κρέατα σχάρας, πιπεράτες σάλτσες και πιάτα με έντονες γεύσεις.

Συνδυάστε το με μια ζουμερή μπριζόλα σχάρας, ψητά μπιφτέκια σχάρας, κοκκινιστά παϊδάκια, μαγειρευτά κρέατα με μανιτάρια και πιπεριές και με παλαιωμένα σκληρά τυριά.

 

Ανακαλύψτε την ποικιλία Cabernet Sauvignon μέσα από τα κρασιά που σας προτείνουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *