Ένα λευκό ημιαφρώδες κρασί από σταφύλια της ποικιλίας Ντεμπίνα από την περιοχή Ζίτσα των Ιωαννίνων. Έχουμε λοιπόν, ένα αχυροκίτρινο ημιαφρώδες κρασί με έντονα κι ευχάριστα αρώματα πράσινων φρούτων, όπως το μήλο και το αχλάδι, αλλά και νότες τροπικών φρούτων, όπως το πεπόνι, που σας μένουν αξέχαστες. Στο στόμα νιώθετε τον πλούσιο αφρισμό και τη φρεσκάδα των φρούτων. Το κρασί έχει φινετσάτη, ευχάριστη επίγευση και με διάρκεια και καταναλώνεται δροσερό. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια, σαλάτες και γλυκά.
——— διαβάζουμε ακόμα ———
Το όραμα δημιουργήθηκε το 1960 και πήρε ζωή το 1978, όταν ο Λευτέρης Γκλίναβος γύρισε από τις σπουδές του και ίδρυσε το Κτήμα Γκλίναβος στην αμπελουργική ζώνη Π.Ο.Π. της Ζίτσας Ιωαννίνων. Το 1990 το Κτήμα ανανεώθηκε και οι ιδιοκτήτες έδωσαν έμφαση στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Το 2004 ίδρυσαν αποσταγματοποιείο και το 2009 εγκαινίασαν την παραγωγή αφρώδους οίνου. Πηγή έμπνευσης, όπως υποστηρίζει η οικογένεια, είναι η δημιουργία ξεχωριστών και αναγνωρίσιμων κρασιών υψηλής ποιότητας. Ο αμπελώνας βρίσκεται σε ημιορεινό μικροκλίμα, έχει έκταση 145 στρέμματα και είναι ένας από τους πιο απομακρυσμένους στη βορειοδυτική Ελλάδα. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά κι η οινοποίηση πραγματοποιείται με σεβασμό και αγάπη προς το σταφύλι. Τα σταφύλια οινοποιούνται σε ειδικές δεξαμενές. Η δεύτερη ζύμωση ολοκληρώνεται σε κλειστές δεξαμενές (cuvée close), εμπλουτίζοντας το κρασί με φυσικό ανθρακικό. H αργή ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία του προσδίδει πλούσιο αφρισμό, που τον αντιλαμβάνεστε σε κάθε γουλιά.