Άρθρα

5 Κρασιά με γυναικεία υπογραφή

Η συμβολή των γυναικών στον χώρο του κρασιού γίνεται όλο και μεγαλύτερη και αυτό μας αρέσει, καθώς είναι πολύ σημαντικό. 

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε 5 αγαπήμενες μας ετικέτες κρασιών, που έχουν δημιουργηθεί από γυναίκες οινοποιούς.

Η Κατερίνα Μποσινάκη μαζί με τα αδέρφια της, Σωτήρη και Κωνσταντίνο, είναι η νέα γενιά του οινοποιείου Μποσινάκη. Στα χέρια τους, το Μοσχοφίλερο κερδίζει ολοένα και περισσότερο σεβασμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Μαντινεία είναι ένα λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Μοσχοφίλερο, με λεμονί χρώμα και ροζ ανταύγειες. Στη μύτη του διακρίνουμε αρώματα λεμονιού, αχλαδιού, ροδάκινου και ανθέων. Η γεύση του αποτελείται από φρουτώδη στοιχεία και νότες ορυκτότητας.

Η Ιωάννα Βαμβακούρη ενώνει τις δυνάμεις της με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και δημιουργούν το οινοποιείο Μικρά Θήρα, στο νησάκι Θηρασιά απέναντι από τη Σαντορίνη.

Το Terrasea είναι ένα λευκό ξηρό κρασί βιολογικής καλλιέργειας από την ποικιλία Ασύρτικο, με λαμπερό, απαλό λεμονί χρώμα. Η μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκων φρούτων, αλλά και νότες τροπικών φρούτων. Στο στόμα διακρίνουμε την ισορροπία ανάμεσα στην υψηλή οξύτητα και στις γεύσεις των εσπεριδοειδών φρούτων, τις νότες βοτάνων και τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ποικιλίας, την αλμύρα και την ορυκτότητα.

To 2017 η Χλόη Χατζηβαρύτη επιστρέφει από το εξωτερικό στη Γουμένισσα και φέρνει μαζί της το πάθος και την εμπειρία της για τα κρασιά ήπιας παρέμβασης. Αμέσως ξεκινάει να φτιάχνει μία νέα σειρά κρασιών χωρίς παρεμβάσεις και να πειραματίζεται με καινούριες οινοποιήσεις.

Το miNimus είναι ένα ξηρό orange κρασί, χαρμάνι των ποικιλιών Μαλαγουζιά και Ροδίτης. Έχει πορτοκαλί χρώμα και χάλκινες ανταύγειες, με μια μικρή θολερότητα. Η μύτη έχει έντονα αρώματα από νεκταρίνι, κουμκουάτ, αποξηραμένο ροδάκινο και βερίκοκο, φλούδα πορτοκαλιού, κέδρου, μελιού και αποξηραμένων λουλουδιών. Το στόμα είναι ευχάριστο, αρωματικό με μαλακές τανίνες, ωραία οξύτητα και μακρά επίγευση.

Οι «Κίκονες» είναι το πρώτο οινοποιείο, που ιδρύθηκε στην περιοχή της Ροδόπης και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 από τη Μελίνα Τάσσου, Γεωπόνο – Οινολόγο D.N.O. Bordeaux.

Το Syrah Κίκονες είναι ένα ερυθρό ξηρό κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα  Τα αρώματά του, που αποτελούνται από μαυροκέρασα, αρώματα καφέ και κακάο, νότες γλυκόριζας και τη γλυκιά παρουσία της δρυός, βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία με τα αρώματα του βαρελιού. Στο στόμα συναντάμε ένα καλά δομημένο και λιπαρό ερυθρό ξηρό κρασί, με μαλακές τανίνες.  Η επίγευσή του ευχάριστη και με διάρκεια.

Οι αδερφές Εριφύλη και Δήμητρα Παρπαρούση είναι η δεύτερη γενιά, με σημαντικό ρόλο στην αμπελουργία, στην οινοποίηση και στην παραγωγή των κρασιών του οινοποιείου Παρπαρούση στην Πάτρα.

Το Ταώς είναι ένα ερυθρό ξηρό κρασί από την ποικιλία Μαυροδάφνη. Παρουσιάζει μια περίπλοκη μύτη και όσο το κρασί παραμένει στο ποτήρι τα αρώματά του εξελίσσονται. Στη μύτη έχουμε αρώματα από νότες παλαίωσης, νύξεις από καραμέλα βουτύρου, κόκκινα φρούτα, μελάνι, μπαχαρικά και πικάντικα αρώματα. Στο στόμα θα βρείτε υψηλή οξύτητα, βελούδινες τανίνες καλής πυκνότητας και καλοδομημένο σώμα, καθώς και πιπεράτη επίγευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *