Αναζήτηση
Filters
Close

Σαντορίνη Τσέλεπος

Το νέο οινοποιείο Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος βρίσκεται στη Σαντορίνη και παράγει τη Σαντορίνη. Ένα λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο που πρέπει να δοκιμάσετε.
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
€25,50

Το νέο οινοποιείο Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος βρίσκεται στη Σαντορίνη και είναι προϊόν της συνεργασίας του οινοποιού Γιάννη Τσέλεπου, ιδιοκτήτη του ομώνυμου κτήματος στην Αρκαδία, με τη σαντορινιά οικογένεια Χρυσού. Κινητήρια δύναμη αυτού του εγχειρήματος αποτέλεσαν η αέναη αναζήτηση του Γιάννη Τσέλεπου για νέους ορίζοντες οινικής δραστηριοποίησης και το όραμα της οικογένειας Χρυσού να αναβιώσει την παλαιά Κάναβα και να αξιοποιήσει τους ιδιόκτητους αμπελώνες της, 120 στρεμμάτων, στον Πύργο, το Εμπορείο και το Μεγαλοχώρι. Μετά τη συλλογή των σταφυλιών και τη τοποθέτησή τους σε ψυκτικό θάλαμο γίνεται χρήση πνευματικού πιεστηρίου σε ολόκληρα άσπαστα σταφύλια. Πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμομυκήτων σε θερμοκρασία 16-17°C. Ακολουθεί παραμονή του οίνου με τις λεπτές οινολάσπες για περίπου 3 μήνες. Προκύπτει ένα λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο με λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών, οι νότες ιωδίου και η αίσθηση ορυκτότητας, με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο έντονα. Το κρασί έχει ζωηρό, πλούσιο και καλά δομημένο σώμα με μακρά και έντονη επίγευση. Εξαιρετικός συνδυασμός για carpaccio, γαριδομακαρονάδα, θαλασσινά.

 

 

Το νέο οινοποιείο Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος βρίσκεται στη Σαντορίνη και είναι προϊόν της συνεργασίας του οινοποιού Γιάννη Τσέλεπου, ιδιοκτήτη του ομώνυμου κτήματος στην Αρκαδία, με τη σαντορινιά οικογένεια Χρυσού. Κινητήρια δύναμη αυτού του εγχειρήματος αποτέλεσαν η αέναη αναζήτηση του Γιάννη Τσέλεπου για νέους ορίζοντες οινικής δραστηριοποίησης και το όραμα της οικογένειας Χρυσού να αναβιώσει την παλαιά Κάναβα και να αξιοποιήσει τους ιδιόκτητους αμπελώνες της, 120 στρεμμάτων, στον Πύργο, το Εμπορείο και το Μεγαλοχώρι. Μετά τη συλλογή των σταφυλιών και τη τοποθέτησή τους σε ψυκτικό θάλαμο γίνεται χρήση πνευματικού πιεστηρίου σε ολόκληρα άσπαστα σταφύλια. Πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμομυκήτων σε θερμοκρασία 16-17°C. Ακολουθεί παραμονή του οίνου με τις λεπτές οινολάσπες για περίπου 3 μήνες. Προκύπτει ένα λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο με λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών, οι νότες ιωδίου και η αίσθηση ορυκτότητας, με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο έντονα. Το κρασί έχει ζωηρό, πλούσιο και καλά δομημένο σώμα με μακρά και έντονη επίγευση. Εξαιρετικός συνδυασμός για carpaccio, γαριδομακαρονάδα, θαλασσινά.

 

 

Προδιαγραφές προϊόντων
Τύπος Λευκά Κρασιά
Ξηρότητα Ξηρό
Ποικιλία Ασύρτικο
Περιοχή Κρασιού Σαντορίνη
Προέλευση Ελλάδα
Γράψτε τη δική σου αξιολόγηση
  • Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια
  • Κακή
  • Άριστη
Προδιαγραφές προϊόντων
Τύπος Λευκά Κρασιά
Ξηρότητα Ξηρό
Ποικιλία Ασύρτικο
Περιοχή Κρασιού Σαντορίνη
Προέλευση Ελλάδα
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies
top