



- Vermentino
- Τοσκάνη, Ιταλία
O οινοποιός Peter Femfert του κτήματος Nittardi συνήθιζε να φτιάχνει μόνο ερυθρά κρασιά. Το 2012 γεννήθηκε το Ben Vermentino, το πρώτο λευκό του κτήματος, φτιαγμένο από μια γηγενή ποικιλία της Τοσκάνης, η οποία ονομάζεται Vermentino. Το όνομά του “BEN” προέρχεται από το ιταλικό όνομα Beniamino, το οποίο συχνά απονέμεται στον νεότερο και πιο αγαπημένο γιο.
Στη μύτη βρίσκουμε έντονα αρώματα από εσπεριδοειδή, μαζί με νότες ορυκτότητας. Ο ουρανίσκος ακολουθεί τα αρώματα της μύτης χαρίζοντας μια απολαυστική μακρά επίγευση. Ένα αρωματικό, νόστιμο κρασί, που πρέπει να δοκιμάσετε!
- Chardonnay
- Βουργουνδία, Γαλλία
Ο Jean-Yves Devevey έχει καθιερώσει σταδιακά μια κουλτούρα, που σέβεται το περιβάλλον και το terroir, δεν χρησιμοποιεί λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και ακολουθεί μία βιώσιμη προσέγγιση σε σχέση με το περιβάλλον. Στο αμπέλι και στο οινοποιείο προσπαθούν ακατάπαυστα για το καλύτερο δυνατό αποτελεσμα. Στόχος τους είναι, η λεπτότητα των αρωμάτων και των γεύσεων του Chardonnay να εκφράζει στο έπακρο τη φινέτσα και την κομψότητα των κρασιών της Βουργουνδίας.
Ένα λευκό ξηρό κρασί με αχυροκίτρινο χρώμα. Διακρίνουμε νότες εσπεριδοειδών και μήλων, φρυγανισμένου ψωμιού, ξηρών καρπών, όπως καρυδιών, βουτύρου και ορυκτότητας. Στη γευστική παλέτα, μας συναρπάζει η κρεμώδης υφή του, η οποία έρχεται σε ισορροπία με τη φρεσκάδα και τη μακρά επίγευσή του.
- Sauvignon Blanc
- Λίγηρας, Γαλλία
Το Sancerre του Pascal Jolivet είναι ένα διακεκριμένο λευκό κρασί που προέρχεται από την κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας κρασιά της. To μότο του παραγωγού είναι ότι το terroir, η τεχνογνωσία και η υπομονή αποκαλύπτουν και ενισχύουν την πολυπλοκότητα του Sauvignon Blanc.
Ένα κρασί τραγανό, ισορροπημένο και απολαυστικό. Έχει απαλό ανοιχτό κίτρινο χρώμα, με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνουμε αρώματα εσπεριδοειδών μαζί με νότες βοτάνων και ορυκτότητας. Στο στόμα είναι κομψό, με τέλεια ισορροπία, όμορφη οξύτητα και μακρά ορυκτή επίγευση. Απολαύστε το παρέα με οστρακοειδή, ceviche ψαριού και πάνω απ΄όλα με καλή παρέα.
- Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο
- Επανομή, Ελλάδα
Ένα κρασί από το κτήμα Γεροβασιλείου στην περιοχή της Επανομής. Μια περιοχή που έχει μεσογειακό κλίμα, περιβάλλεται από θάλασσα και το έδαφός της είναι πλούσιο σε θαλάσσια απολιθώματα. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο το έδαφος και το κλίμα της περιοχής για να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας. Το Avaton αποτελείται από 3 ελληνικές γηγενείς ποικιλίες, το Λημνιό, το Μαυρούδι και το Μαυροτράγανο. Το Λημνιό, σύμφωνα με αναφορές, είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία.
Στη μύτη έχουμε μία διαρκή εναλλαγή κόκκινων και μαύρων φρούτων. Στη συνέχεια, βρίσκουμε μπαχαρικά και βανίλια, που συμπληρώνουν την πολυπλοκότητά του. Στο στόμα διακρίνουμε γεύσεις από δαμάσκηνα, μύρτιλα, σοκολάτα και σε συνδυασμό με τις ευγενικές του τανίνες, λαμβάνουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Πιείτε το τώρα, αλλά αν μπορείτε να το κρατήσετε μερικά χρόνια, είμαι σίγουρος ότι θα αξίζει η αναμονή!
- Sangiovese
- Chianti, Ιταλία
Ένα κρασί από μια πολύ αγαπημένη μου οινοπαραγωγική ζώνη, την Τοσκάνη! Η ιστορία του κτήματος ξεκινά το 1974 στην περιοχή Gaiole στο Chianti. Μετά από μια βαθιά ανάλυση της περιοχής και του εδάφους, ένας νέος αμπελώνας 3,5 εκταρίων φυτεύτηκε, χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά σταφύλια, όπως το Sangiovese. Έτσι, σήμερα δοκιμάζουμε ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, ένα μοναδικό Chianti.
Στη μύτη έχουμε έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα, όπως αυτό του κερασιού. Στο στόμα είναι πλούσιο, με έντονο ζουμερό φρούτο, βελούδινες τανίνες και ωραία επίγευση. Το βαρέλι που έχει χρησιμοποιηθεί αυξάνει την πολυπλοκότητα του κρασιού και δίνει αρώματα από καπνό και βανίλια, χωρίς όμως να καλύπτει τον πρωτογενή χαρακτήρα του αληθινού Sangiovese.