



- Ροδίτης
- Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ένα αφρώδες κρασί, το οποίο δεν μπορώ να παραλείψω από τη λίστα μου. Παράδοση, αναμνήσεις και ένα παιχνίδι γεύσεων, προσφέρει ο Αφρός του Κεχρή. Μία ημιαφρώδης ρετσίνα, η οποία συγκλονίζει οποιονδήποτε περιπετειώδη επισκέπτη. Ευχαριστούμε το οινοποιείο Κεχρή και την ομάδα που το απαρτίζει για αυτό το οινικό κόσμημα.
Στο ποτήρι είναι πολύ αρωματικό με σαφείς νότες από ρητίνη πεύκου. Η πολυπλοκότητα στο στόμα, πλαισιώνεται από τη φρεσκάδα της ρετσίνας. Έχει ανοιχτόχρωμο λεμονί χρώμα και θολή εμφάνιση, αφού το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
- Hondarrabi Zuri
- Χώρα των Βάσκων, Ισπανία
Μπορεί να δυσκολεύομαι να προφέρω την ονομασία της ποικιλίας Hondarrabi Zuri, όμως κάθε φορά που δοκιμάζω αυτό το κρασί εντυπωσιάζομαι από την εξέλιξή του και το ποιοτικό του βεληνεκές. Η ένωση δύο ομάδων έφερε το Izaar Leku Project στην οινική σκηνή με το κρασί αυτό ως πρωταγωνιστή.
Έχει αρώματα από εσπεριδοειδή, πράσινα μήλα και νότες λευκών ανθέων. Από την πρώτη κιόλας γουλιά αποκαλύπτεται η ζωηρή του οξύτητα και η πολυπλοκότητα γεύσεων από αποξηραμένα βότανα, εσπεριδοειδή και αλμυρές νότες. Έχει γεμάτο σώμα που το πλαισιώνουν τραγανές γεύσεις φρούτων, ζύμης και ορυκτών στοιχείων.
- Gringet
- Savoie, Γαλλία
Μία σπάνια ποικιλία, μία στενάχωρη ιστορία και μοναδικά κρασιά. O Dominique Belluard αποτελεί σημείο εκκίνησης κρασιών υψηλής ποιότητας από την ποικιλία Gringet και ο άνθρωπος που έβαλε την οινοπαραγωγική περιοχή του Savoie ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο. Βιοδυναμικές πρακτικές, αφρώδη κρασιά παραγόμενα με την “Παραδοσιακή Μέθοδο” και η επιμονή σε αυτή την ποικιλία αποτελούν κάποιους από τους συντελεστές επιτυχίας του Dominique Belluard και της ομάδας του. Στα Warehouse σεβόμενοι την παρακαταθήκη του Dominique συντηρούμε αυτά τα εκθέματα, με τελευταία οινοποίηση τον τρύγο του 2016, ανυπομονώντας να μοιραστούμε με τους ανθρώπους μας αυτή τη γευστική εμπειρία.
Το Mont Blanc Brut Zero είναι ένα αφρώδες κρασί, το οποίο παράγεται μόνο σε εξαιρετικές χρονιές, με την παραδοσιακή μέθοδο, από 100% σταφύλια Gringet. Ο κρεμώδης αφρισμός, η αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα και η σπανιότητα του κρασιού είναι κάποιοι από τους λόγους που ακόμα και αν το έχω δοκιμάσει, δελεάζομαι να πω “Άλλο ένα!”.
- Chardonnay, Pinot Νoir, Pinot Μeunier
- Champagne, Γαλλία
Πολλοί φαντάζονται πώς είναι να γεύεσαι την “κορυφή”, αλλά πόσοι δοκίμασαν την “εισαγωγή”. Για να κατανοήσεις τη δυναμική του οίκου Roederer δεν χρειάζεται να βάλεις το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη, αρκεί να δοκιμάσεις την Collection 244. Μία μη χρονολογημένη σαμπάνια, η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την υψηλή ποιότητα και την ιστορία.
Τεχνικώς, τα κρασιά βάσης ωρίμασαν σε μεγάλα δρύινα βαρέλια εκ των οποίων περίπου το 26% αποτελείται από κρασιά παλαιότερων χρόνων, ακολουθεί το blending, δεύτερη αλκοολική ζύμωση στη φιάλη και παραμονή με τις φίνες λάσπες για 30 μήνες, χρονικώς πληροί το ελάχιστο ωρίμανσης μιας vintage σαμπάνιας. Ό,τι και να πω είναι λίγο και η αληθεια κρύβεται μόνο μέσα σε ένα σερβιριζόμενο ποτήρι.
- Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
- Champagne, Γαλλία
“Στη νίκη αξίζουμε τη σαμπάνια, στην ήττα τη χρειαζόμαστε”. Αυτά ήταν τα λόγια του Μέγα Ναπολέωντα και συμφώνησα, δοκιμάζοντας μία σαμπάνια του οίκου Jacquesson, χωρίς να ορίσω το πόσες αριθμητικά χρειάζομαι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν οι αγαπημένες του σαμπάνιες. Δοκιμάζοντας μόνο, άνευ νίκης ή ήττας, μπορούμε να αντιληφθούμε το βάθος και το στυλ αυτού του γευστικού κοσμήματος.
Η Jacquesson 745 είναι μία εμβληματική, μη χρονολογημένη σαμπάνια, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν κρασιά βάσης από τον τρύγο του 2017 και το 30% αποτελείται από κρασιά βάσης παλαιότερων εσοδειών. Τα σχεδόν μηδενικά υπολειπόμενα σάκχαρα, ο σπιρτόζικος αφρισμός της, η πολυπλοκότητά της και η μακρά επίγευσή της, την κάνει ιδανική για συνδυασμούς με όξινα φαγητά, στρείδια και χαβιάρι. Με λίγα λόγια…είναι εξαιρετικός συνδυασμός με εδέσματα τα οποία σερβίρονται στο κατάστημα Warehouse CO2.