News

Δέκα κρασιά για την Τσικνοπέμπτη

Η αγαπημένη ημέρα για τους λάτρεις του κρέατος έρχεται και αυτή είναι φυσικά η Τσικνοπέμπτη! Αρκετές εβδομάδες μετά το φαγοπότι των Χριστουγέννων, είναι μία ευκαιρία για να βρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα και να τσικνίσουμε παρέα. Τον πρώτο λόγο στο τραπέζι φυσικά έχουν τα πιάτα με κρέατα, τα οποία μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με λίγη σαλάτα για το καλό, ίσως και κάποιο ορεκτικό. Δεν παραλείπουμε, για να ολοκληρωθεί η απόλαυση του φαγητού, την κατάλληλη συνοδεία κρασιού. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και απογειώστε τη γευστική εμπειρία της Τσικνοπέμπτης.

Ένα Cabernet Sauvignon από την Αταλάντη. Η έντονη παρουσία του ξύλου και οι αυστηρές του τανίνες έρχονται σε αρμονία με τον φρουτώδη χαρακτήρα του. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός είναι ένα ωραίο κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα.

Μια εκπληκτική Ραψάνη, με το χαρμάνι Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό. Οι γεύσεις φρούτων, όπως αυτό της φράουλας, του αγριοκέρασου και του βύσσινου, κυριαρχούν στο στόμα, συνοδευόμενες από τις αισθητές και καλοδουλεμένες τανίνες και την έντονη οξύτητα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με κυνήγι, αρνί ή σπαλομπριζόλες στα κάρβουνα.

Ένα ερυθρό ξηρό κρασί από 100% Αγιωργίτικο από την  Νεμέα. Στο στόμα διακρίνουμε την ισορροπία ανάμεσα στις ζωηρές, αλλά ταυτόχρονα στρογγυλές τανίνες του και το έντονο κόκκινο φρούτο. Προτείνουμε να το συνδυάσετε με ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα, μοσχαράκι στη γάστρα ή με κοκορέτσι.

Ένα ερυθρό ξηρό κρασί από τη Σαντορίνη, με ώριμες τανίνες, καλή οξύτητα, φινέτσα και δύναμη. Δοκιμάστε το με κόκκινο κρέας στα κάρβουνα, μοσχάρι στον φούρνο, κόκορα κρασάτο.

Ένα ξηρό κρασί 50-50 από το ελληνικό Αγιωργίτικο και το κοσμοπολίτικο Syrah. Έχει γλυκά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, ενώ είναι ταυτόχρονα φρέσκο και πληθωρικό. Η πιπεράτη αίσθηση που διαθέτει, το καθιστά ιδανικό ταίριασμα με τηγανιά χοιρινού ή συκωτιού και ψητές πανσέτες.

Μία ξηρή Μαυροδάφνη με αρώματα μαύρων φρούτων και βοτάνων, συνοδευόμενα από νότες σοκολάτας και καφέ. Συνδυάζεται όμορφα με λουκάνικα στη σχάρα ή χοιρινό μαριναρισμένο με ρίγανη, θυμάρι και φασκόμηλο.

Ένα ερυθρό κρασί από την κυπριακή ποικιλία Μαραθεύτικο. Ένα κρασί με φρέσκο φρούτο, κομψό ελαφρύ σώμα και βελούδινες τανίνες. Ιδανικό για πολλούς συνδυασμούς, καθώς μπορεί να συνοδεύσει τις πιο ελαφριές κρεατοφαγικές επιλογές, αλλά και τις χορτοφαγικές. 

Ένα ροζέ κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Είναι βοτανικό, με γεύσεις ελιάς, ντομάτας και αισθητή οξύτητα. Μια πρόταση για το τραπέζι της Τσικνοπέπτης για αυτούς που δεν προτιμούν το κόκκινο κρασί. Ο στιβαρός του χαρακτήρας ταιριάζει με πολλά κόκκινα κρέατα, κοτόπουλο ή εναλλακτικά με ένα burger λαχανικών.

Ένα orange κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο. Πλούσιο σώμα με υψηλό αλκοόλ, αλλά και ζωηρή οξύτητα. Ισορροπημένο, με αισθητές τανίνες και επίγευση με διάρκεια. Ιδανική επιλογή για χορτοφαγικά εδέσματα στα κάρβουνα (και όχι μόνο), όπως μανιτάρια, λαχανικά και χαλούμι.

Ένα βαρελάτο Chardonnay από την Αχαΐα. Έχει γεύσεις από τροπικά και εσπεριδοειδή φρούτα, καπνό και καραμέλα. Το πλούσιο σώμα του μαζί με τη λεμονάτη οξύτητα, μας επιτρέπει να το βάλουμε δίπλα σε πιάτα με κρέας, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, αλλά και σε πιο vegeterian πιάτα ή να το απολαύσουμε μαζί με ένα λιπαρό ψάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *